Emmarcada per la plana major de Podem, Ada Colau ha tornat a Madrid per segona vegada en cinc mesos. L'alcaldessa hi ha anat avui amb el que ha batejat com la cartera Barcelona, una carpeta amb reivindicacions pendents que la ciutat fa a l'Estat, i ha posat èmfasi en les infraestructures. Colau ha dit que cal sortir de la situació de bloqueig polític a Espanya. Ha criticat que amb l'actual govern en funcions del PP no hi ha interlocució, i ha posat d'exemple l'estació de la Sagrera. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "La pieza de la Sagrera es clave y otra en otra infraestructura, estructura clave de la ciudad, para el área mettropolitana, para el país, en clave de movilidad, pero en clave también de desarrollo económico, el Estado otra vez parece que nos castiga, que no nos quiere." Per desbloquejar la situació, Colau ha apostat per un govern del canvi amb els partits d'esquerres. L'alcaldessa ha llançat diversos dards contra el PSOE, a qui ha acusat de prioritzar els equilibris interns a un acord amb Podem. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona 'Ciudadanos que sacó peores resultados de los que tenía previstos al ver q no podia governar con el partido popular su unico objetivo ha sido torpedear y bombardear un govierno de cambio. Lo que es triste es que el PSOE haya caido en la trampa, como ha caido.' Colau s'ha vist avui també amb el president del Congrés dels Diputats, el socialista Patxi López, amb qui ha compartit la necessitat d'un govern de canvi, i un nou model territorial en què les ciutats tinguin més veu. "Per desbloquejar futurs pactes al Congrés, Colau ha recordat al PSOE que ja governa amb Podem en alguns ajuntaments, i en el cas de Barcelona, ha admès que l'acord amb els socialistes arribarà més d'hora que tard.

Colau ha fet diverses reivindicacions per a Barcelona com derogar la llei de racionalització de l’Administració local, invertir en infraestructures i afrontar l’emergència social amb un nou parc d’habitatge públic, limitar el preu dels lloguers a Barcelona i començar a acollir refugiats.

“Les ciutats necessitem un govern que ens entengui i ens doti de competències i recursos econòmics i humans, no a l’inrevés”, ha dit Colau, que ha afirmat que la Llei de racionalització i sostenibilitat de les administracions locals és “absurda i impedeix a ajuntaments sanejats com el de Barcelona explotar tot el seu potencial d’inversió”. En infraestructes ha assenyalat tres projectes principals com són el corredor mediterrani, Rodalies i transport públic, i la Sagrera. “Cal un compromís clar amb les infraestructures pendents”, ha dit l’alcaldessa.

Ada Colau també ha reivindicat una acció pública potent en la lluita contra les desigualtats i ha assenyat dos riscos importants com són la bombolla del mercat immobiliari i l’augment del preu dels subministraments. A més, ha aprofitat la conferència per demanar un compromís més clar dels estats envers la crisi dels refugiats.

En clau de política espanyola, Colau ha afirmat que alguns partits, en referència al PSOE, no han estat honestos quan deien que volien un executiu de canvi. Ha repartit “culpes” i s’ha mostrat convençuda que “totes” les formacions polítiques poden ser “més generoses i més dialogants” del que s’han mostrat fins ara en el procés de negociació d’un “govern de canvi”. Colau ha defensat la necessitat que les “forces d’esquerres compromeses” formin govern “al més aviat possible” i posin fi a la “situació d’immobilisme” i “bloqueig” que viu el país des del 20 de desembre i que, segons la seva opinió, és perjudicial per a la ciutadania.

Ha afegit que, tenint en compte aquesta situació, tampoc no cal tenir por de tornar a anar a eleccions. En aquest sentit, s’ha mostrat partidària de “reeditar” el pacte d’En Comú Podem i que Podem i IU sumin forces en uns nous comicis, tot i que entén que és “difícil” i “cal respectar els processos” de cada força política.