Ada Colau i Ballano

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat les paraules del president espanyol, Pedro Sánchez, sobre les morts a la tanca de Melilla i li reclama una rectificació. Colau també exigeix responsabilitats per la mort de desenes de persones que la matinada de divendres, 24 de juny, van intentar saltar la tanca de Melilla. En total uns 2.000 migrants van voler creuar la frontera espanyola des de les proximitats del mont Gurugú, al Marroc. Segons diverses ONG, la xifra de morts s’apropa a les 40 persones.

“M’han avergonyit les seves paraules”

En una entrevista al programa ‘Via lliure’, de RAC1, Colau ha lamentat les declaracions del president espanyol, Pedro Sánchez, qui ha apuntat a les màfies de tràfic de persones com a responsables i ha defensat l’actuació policial. L’alcaldessa s’ha mostrat “avergonyida” per les paraules del president i li demana una rectificació: “Quan algú es llança contra una tanca plena de punxes arriscant la seva vida ho fa per desesperació, no ho fa per una màfia. Una altra cosa és que hi hagi màfies que en treguin profit”.

Sobre com afecta aquesta crisi l’estabilitat del govern de coalició, Colau ha declarat: “La coalició està funcionant en alguns àmbits, però efectivament hi ha contradiccions. No parlaria de trencar el Govern espanyol, sinó que la nostra presència serveixi perquè hi hagi una assumpció de responsabilitats“.

No soc ingènua. Entenc que la gestió de les fronteres és una qüestió molt complexa. Però és qüestió de voluntat política com es tracten les persones quan arriben a una frontera
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Colau ha explicat que és conscient que “la gestió dels fluxos migratoris és molt complexa i hi ha temes geopolítics molt complexos”, però considera que no es pot frivolitzar amb un tema de drets humans. Per aquest motiu, insisteix: “S’ha d’investigar i s’han d’exigir totes les responsabilitats”.