incendis barricades

L’alcaldessa, Ada Colau, ha rebutjat els aldarulls que hi ha hagut aquest dimarts a la nit a Barcelona amb barricades, càrregues policials i incendis. “Som ciutat de pau i diàleg”, ha dit en una piulada en què rebutja “presons injustes i càrregues contra gent pacífica”. “No volem incendis com els d’aquesta nit, són inacceptables” afegeix l’alcaldessa en el tuit i demana que totes les institucions facin “una crida a la calma”.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha condemnat “els actes de violència” d’aquest dimarts a la nit a Barcelona i altres ciutats. “El dret a manifestació i protesta en democràcia s’ha d’expressar des del respecte i la convivència”, ha escrit Collboni en un tuit en què fa una crida a la calma. “Barcelona és de tots”, conclou.

Des d’ERC, el portaveu Jordi Coronas ha criticat en un tuit que alguns polítics critiquin una violència “que s’han esforçat a provocar”, però que no reconeguin “la violència policial de l’1-O”. “Cal canalitzar la protesta pacífica com la nostra força”, reconeix Coronas.

“Rebuig a tota violència. Tota”, ha sentenciat en un tuit la portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi. “No és el nostre camí”, afegeix en el tuit.

La líder municipal de Cs, Luz Guilarte, ha piulat que “Barcelona està presa per la ‘kale borroka’ separatista” i ha acusat el govern municipal de callar. En el tuit, Guilarte acusa l’executiu de Colau i Collboni de “disfressar de llibertat la impunitat dels seus socis“, en al·lusió als partits independentistes.

Des del PP, el regidor Óscar Ramírez ha piulat que “Barcelona està ocupada pel terrorisme de carrer promogut pel separatisme” i pregunta al president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, què espera per aplicar la Llei de seguretat nacional.

Des de Barcelona pel Canvi, la regidora Eva Parera ha fet una piulada amb una foto de l’Hotel Majestic el 2010 (amb logos de CiU a la façana) i una d’aquest dimarts a la nit amb un incendi al davant, i escriu: “El mal que fa un ‘pas al costat'”.