Amb l’objectiu d’impulsar la presència de dones als organismes de poder, l’alcaldessa, Ada Colau, s’ha compromès a fet tot el possible perquè més dones entrin a institucions com la Fira de Barcelona. Actualment només hi ha una dona al consell d’administració d’aquesta entitat, un òrgan de govern format per nou membres. Els noms els consensuen els tres patrons de la Fira: l’Ajuntament, la Cambra de Comerç i la Generalitat. Està previst que  es renovi aquest 2018 i l’alcaldessa ha apuntat que cal que més dones entrin en aquesta institució.

“Un dels organismes que s’han de renovar és la Fira de Barcelona i perquè hi hagi consens per part de l’Ajuntament serà que hi entrin més dones. Ara en tenim dones. Hi ha moltes dones i com que hi sou, ens calen més dones. i també han d’entrar a Fira.”

Neix 50 a 50, un lobby de dones per feminitzar les institucions

L’entrada de la dona als organismes de poder ha centrat l’acte de presentació de l’associació 50 a 50 Lideratge Compartit. Aquest lobby vol impulsar la igualtat real de tots els espais de poder, com recull l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. L’associació vol treballar per construir aliances amb diferents associacions de dones, sobretot de l’àmbit econòmic i de l’empresa.

acte-dones-colau-feminisme

Entre els primers objectius, impulsar més candidatures de dones en els processos d’elecció d’institucions públiques i privades. Una de les primeres accions, aconseguir que les dones siguin el 50 % del proper ple de la Cambra de Comerç que s’ha de renovar en els propers mesos. La presidenta de l’entitat, Anna Mercadé ,ha destacat que és el moment de fer efectiva la igualtat real, el colideratge i el cotreball.