La reunió del Consorci de l’Habitatge la presidiran conjuntament l’alcaldessa i el president de la Generalitat, que ha accedit a ser-hi present per conèixer en primera persona les situacions que s’hi exposin i les possibles solucions a adoptar. Colau ha afirmat que des d’abans de l’aplicació del 155 “hem estat molt sols” en la defensa del dret d’accés a l’habitatge i ha instat Torra a recuperar les ràtios d’inversió del 40% de l’Ajuntament i del 60% de la Generalitat.

L’alcaldessa també ha traslladat al president de la Generalitat altres peticions en l’àmbit de l’habitatge: que aturi les subhastes dels habitatges procedents d’herències sense testament, que revisi el conveni per recuperar pisos buits de les entitats financeres per a ús social, o que faci front comú amb l’Ajuntament per exigir una revisió del protocol d’execució dels desnonaments.

Colau i Torra també s’han emplaçat a desencallar una trobada de la comissió bilateral entre l’Ajuntament i la Generalitat, que fa mesos que no es reuneix, sobretot des de l’aplicació de l’article 155. Aquesta comissió aborda les competències que les dues administracions tenen compartides, com per exemple educació, salut, habitatge o serveis socials.

Les escoles bressol i la seguretat, temes pendents

Ada Colau ha expressat la intenció de l’Ajuntament de seguir la via judicial oberta per reclamar al govern català que retorni els més de 40 milions d’euros que ha deixat d’invertir en les escoles bressol. També ha demanat al president de la Generalitat que augmenti el número d’hores extraordinàries que poden fer els Mossos d’Esquadra desplegats a la ciutat, mentre no s’obrin places per a ampliar el cos. Colau li ha demanat un esforç suplementari sobretot a Ciutat Vella, per combatre la problemàtica dels narcopisos.

Augmenta l’arribada de migrants

L’alcaldessa ha revelat que l’últim cap de setmana han arribat a Barcelona dos autobusos amb un centenar de persones migrades procedents del sud d’Espanya, i que ha calgut obrir un equipament d’emergències per atendre’ls. Colau assegura que s’ha posat d’acord amb Torra en la voluntat de convocar una cimera de país per revisar els recursos disponibles. I ha advertit que el bon temps de l’estiu, sumat al bloqueig de fronteres en alguns països del Mediterrani, afavorirà un augment de l’arribada de migrants a Barcelona i a la resta de Catalunya.