El deute de la Generalitat amb l’Ajuntament va suposar un dels primers desencontres entre la nova alcaldessa i el president català. Referint-se a la reclamació del deute Artur Mas va qüestionar públicament si era més important retornar el deute a l’Ajuntament o bé pagar a les farmàcies i va demanar a Colau que es posés al capdavant de les reclamacions perquè l’Estat pagués el que deu a Catalunya.

La nova alcaldessa va dir a Mas que una de les primeres coses que faria seria reclamar-li el deute amb l’Ajuntament. En aquella ocasió Colau va dir que “els diners que gestiona Mas són nostres, de la ciutadania, i ell no ha de decidir arbitràriament a què els destina”. Era la seva segona aparició pública després de ser investida al càrrec, una jornada on tots dos mandataris van coincidir al Palau de la Generalitat.

Aquell dia Colau va prometre lleialtat institucional al president però alhora el va advertir que també reclamaria aquest compromís a la Generalitat perquè complís la seva part en matèria de sanitat i educació. Mas va demanar a Colau que estudiés l’estat de les finances de les institucions catalanes i que el consistori es mantingués al costat del dret a decidir.