Posada en escena solemne per fer oficial el pacte de govern entre Barcelona en Comú i el PSC. Ada Colau i Jaume Collboni han signat l'acord que dóna al líder socialista la segona tinència d'alcaldia i que retorna el PSC al govern després de 5 anys. Un pacte d'esquerres, ha dit Collboni, no és cap novetat. L'executiu passa d'11 a 15 regidors, però tot i seguir en minoria, l'alcaldessa assegura que no serà un govern dèbil. En la primera compareixença conjunta, però, Colau i Collboni s'han intercanviat missatges creuats. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Vull donar la benvinguda a les noves regidors i regidores que se sumen al govern. I vull dir-los també des de l'absoluta amabilitat i sense cap arrogància, humilment que el llistó està molt alt. Hem demostrat que un govern en minoria no vol dir que sigui un govern dèbil." JAUME COLLBONI, segon tinent d'alcalde "No fallarem alcaldessa. No hem vingut a donar lliçons a ningú. Hem vingut a treballar. Tampoc no acceptarem que se'ns alliçoni. Sabem el que és pactar i governar des de la diferència. Serem lleials i serem exigents." Consicents que amb 15 regidors encara els faltaran més suports per arribar a la majoria, Colau i Collboni han estès la mà principalment a ERC i la CUP per a acords en el futur. El ple d'aquest divendres serà un bon termòmetre per veure fins a quin punt aquest pacte ha afectat l'entesa entre les esquerres.

L’alcaldessa ha assegurat que el pacte “demostra fortalesa i capacitat d’acord”, i ha descartat que malgrat passar d’11 a 15 regidors i seguir en minoria, aquest nou executiu sigui dèbil. Ada Colau ha donat la benvinguda als nous regidors socialistes que s’incorporen a l’equip de govern amb un reconeixement cap a la feina feta per Barcelona en Comú. “Vull dir-los des de l’absoluta amabilitat i sense cap arrogància i humilment que el llistó està molt alt”, ha sentenciat Colau, que ha afegit que fins ara, amb 11 regidors, “hem demostrat que un govern en minoria no vol dir que sigui un govern dèbil”.

L’alcaldessa ha dit sentir-se “contenta i orgullosa” per “l’exercici de responsabilitat” que suposa l’acord. Colau ha explicat que “s’ha posat la ciutat per davant de les diferències” i ha admès que les dues formacions ja han anat fent una “feina conjunta”. “No comencem de zero”, ha dit. Una vegada més, l’alcaldessa ha allargat la mà a les forces d’esquerres per arribar a acords i “perquè se sumin a un acord per Barcelona, especialment ERC”.

El líder municipal del PSC, i des d’aquest dimecres segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha afirmat que aquest pacte d’esquerres “no és una novetat” i ha ressaltat la tasca feta durant els governs de coalició anteriors a l’Ajuntament. “Estem orgullosos de formar part d’aquest govern, donarem el millor de nosaltres”, ha afirmat. Collboni ha dit que aquest acord “no és un pacte de renúncies, és un pacte de compromisos”, i ha dit que les dues formacions s’han unit per Barcelona.

En un missatge cap a l’alcaldessa, el segon tinent d’alcalde ha dit que els socialistes “no fallarem en la cultura de l’acord”. “No hem vingut a donar lliçons, tampoc no acceptarem que se’ns alliçoni”, ha sentenciat Collboni, que ha afegit que els regidors del PSC seran “lleials i exigents”. El líder socialista ha allargat també la mà cap als grups d’esquerres “que han fet governable la ciutat” aquest mandat i també cap a les altres formacions. “No tenim tota la majoria que voldríem, però disposem de més majoria que en el mandat anterior”, ha afirmat.

Aquest dijous, els nous membres del nou executiu municipal ja participaran en la reunió de la Comissió de Govern.