“Treballaré activament perquè els socialistes es desmarquin del 155”, ha assegurat l’alcaldessa, que ha demanat coherència al secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta. “Si demanes diàleg, no pot estar d’acord amb l’article 155, com ha dit”, li ha retret. Colau ha lamentat que Pedro Sánchez arribés al PSOE per liderar una època de canvi i que “després d’estar absent durant tota aquesta crisi, ha aparegut al costat de Rajoy per aplicar el 155”.

Colau ha defensat el pacte de govern a l’Ajuntament amb el PSC, que assegura que “funciona molt bé i el volem ampliar”, en referència a la invitació reiterada que ha fet a ERC per entrar a l’executiu municipal. Recorda que “en els pitjors dels escenaris l’organització valorarà seguir el pacte amb un partit que dona suport a la suspensió de l’autonomia de Catalunya”.

L’oposició afegeix més pressió

En la Comissió de Presidència, diversos grups municipals han aprofitat per pressionar BComú perquè defineixi la seva posició davant el suport dels socialistes al 155. El portaveu del PDeCAT, Jaume Ciurana, ha retret als comuns compartir govern “amb algú que està al nucli dur de l’estratègia de repressió contra Catalunya”. Des d’ERC, Jordi Coronas ha assegurat que el PSC està donant el vistiplau a l’aplicació del 155 i ha titllat d'”inadequat” que estigui al govern.

Per la seva banda, la presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, ha dit al PSC que “s’hauran de definir” i la popular Àngels Esteller ha defensat l’aplicació de l’article 155, ja que, ha dit, es posarà en marxa perquè “Puigdemont vol que sigui així” i ha afegit que “ha tingut moltes oportunitats” perquè no fos així.

La portaveu municipal del PSC, Carmen Andrés, han deixat clar que no pensen “respondre a cap d’aquestes provocacions” i ha tornat a recordar que “estem pel diàleg”. Ha estat l’única veu sobre aquest tema que s’ha sentit aquest divendres, ja que el president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, no ha assistit a un dels actes públics que tenia en l’agenda, i ha deixat la cadira dels socialistes buida.