En la trobada, amb presència de Collboni i la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, els representants del gremi han lliurat a l’alcaldessa el Llibre blanc de les terrasses, que recull recomanacions d’un grup d’experts. Colau ha dit que el govern tindrà en compte el document per modificar l’ordenança i adaptar-la a les necessitats dels veïns i els restauradors, i garanteix un equilibri entre l’activitat econòmica i l’ús de l’espai públic.

Tal com demana el sector, l’alcaldessa ha dit que s’està avançant a flexibilitzar la norma tenint en compte les especificitats dels districtes i que aquesta qüestió es prioritzarà en les converses amb els grups municipals. Aquesta negociació la portarà directament el tinent d’alcalde Jaume Collboni, amb qui el Gremi de Restauració ha sol·licitat ja formalment una reunió.

En un comunicat, el Gremi de Restauració ha dit que Colau els ha expressat “coincidència” amb les principals reivindicacions del sector. Per això, li han reclamat “valentia política” per resoldre una modificació de l’ordenança que s’arrossega des de l’inici del mandat. El sector també ha demanat que el govern “reconsideri” les últimes aplicacions de la norma, que han generat “conseqüències injustes i neguit” entre els restauradors.