Ada Colau ha assegurat que fa dos anys no s’hauria imaginat compartir el govern municipal amb el PSC, però ha afirmat que “va ser la ciutadania qui ho va decidir”. L’alcaldessa ha reiterat la mà estesa a Esquerra per entrar al govern, i els ha reclamat que si es volen quedar a l’oposició, mantinguin la col·laboració amb l’executiu. “Interpel·lo ERC que si no vol entrar al govern, que és legítim, faci el que fa fet aquest any i treballi en favor de la ciutat”, ha sentenciat Colau, que ha dit que “els votants d’ERC no entendrien un canvi d’actitud”.

Sobre el “top manta”, Colau ha descartat que se’ls hagi escapat el fenomen de les mans, i ha dit que a banda de mesures socials, s’intervindrà policialment perquè “no es pot permetre una ocupació intensiva de l’espai públic”. Per “prudència”, Colau ha evitat posar data a una actuació policial per desallotjar de manters el passeig de Joan de Borbó, però ha afirmat que hi “intervindrem”. L’alcaldesa ha apujat el to especialment contra l’Estat, a qui ha acusat “d’actuar més aviat poc” per frenar l’entrada de productes falsificats.

L’alcaldessa ha valorat amb “un optimisme no ingenu” la represa de les negociacions entre els treballadors del metro i TMB. “Estem recuperant la taula de negociació i hem de fer el màxim esforç perquè acabi bé”, va dir. Colau ha afirmat que les negociacions pel conveni col·lectiu no han estat “fàcils”, però ha defensat que el govern ha estat “disposat” a atendre les millores que demanen els treballadors.

Pel que fa a un dels assumptes que han quedat pendents aquest any, una possible consulta per l’adhesió de Barcelona a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Colau ha obert la porta a debatre-ho al plenari. “Per fer una consulta cal una majoria necessària al ple, i nosaltres no hi estarem en contra”, ha afirmat l’alcaldessa, que tot seguit ha afegit que “el debat no és l’AMI sinó el referèndum a Catalunya”. I ha advocat per un referèndum amb “validesa, reconegut i útil”.