Dues reprovacions més, i ja en són vuit. El Ple de l’Ajuntament de Barcelona ha tornat a reprovar el govern d’Ada Colau, en aquesta ocasió per la política d’habitatge i també per la gestió municipal durant tot el mandat. Cs i el PP n’han estat els impulsors, i han rebut el suport del PDeCAT i el PSC. Tots quatre grups sumen els 21 regidors justos de la majoria absoluta. ERC, la CUP i el regidor no adscrit han votat en contra de les dues reprovacions, igual que BComú.

Reprovació en habitatge…

Carina Mejías (Cs) ha recriminat al govern de Colau ser el que menys habitatge social ha impulsat. “Han quedat molt per sota del que van prometre”, ha afirmat. “No se n’han sortit, els resultats han estat un fracàs”, ha sentenciat Jordi Martí (PDeCAT). El socialista Daniel Mòdol ha assegurat que el govern municipal només ha lliurat 300 claus en aquest mandat i ho ha qualificat de “fracàs”. “És un desastre que no dona per una reprovació, dona per més”, ha afegit.

ple Ajuntament

El regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, ha replicat amb xifres les critiques de l’oposició. Segons Montaner, en aquest mandat s’han adjudicat 834 pisos, n’hi ha 1.048 en construcció, 1.330 en redacció de projecte i uns 1.200 més que ja tenen el sòl i el finançament reservat. S’han comprat més de 2.000 habitatges (n’havien promès 4.000) i la inversió en habitatges nous ha estat de més de 500 milions. “Podem demostrar que hem fet molt més que el govern anterior i bastant més que el de Jordi Hereu”, ha sentenciat.

…i reprovació de tota la gestió

El PP també se n’ha sortit a l’hora de reprovar els quatre anys d’Ada Colau. “Una alcaldessa mans de tisora, muda en projectes i sorda a l’hora d’escoltar”, ha etzibat a Colau el líder popular, Alberto Fernández Díaz. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha defensat l’obra de govern i ha replicat fixant-se en el candidat del PP, Josep Bou, que veu “al límit del deliri”. Alguns grups han coincidit a assenyalar que l’autèntica reprovació arribarà a les urnes amb les municipals del 26 de maig.

ERC i la CUP se’n desmarquen

En els dos debats, tant ERC com la CUP hi han votat en contra. “Reprovar l’alcaldessa s’ha convertit en un esport”, ha ironitzat Montse Benedí (ERC). El portaveu Jordi Coronas ha afegit que la sala de plens s’ha convertit en “la sala de les reprovacions exprés”. Des de la CUP, Eulàlia Reguant ha dit que s’ha fet “un ús i abús” de la reprovació en el ple i ha recriminat als grups “la dèria de reprovar”. “De què serveix? Té poc sentit quan d’aquí a un mes i mig hi ha eleccions municipals”, ha afirmat.

Amb les dues reprovacions que s’han aprovat aquest divendres, el govern d’Ada Colau suma un rècord de vuit reprovacions en menys d’un any al plenari. L’oposició ha estirat les orelles ja pels narcopisos, per la gestió econòmica, per no haver aprovat el pressupost del 2019, per la inseguretat i dos cops per la gestió del Pla de barris.