L’alcaldessa, Ada Colau, ha desconvocat el ple extraordinari que ella mateixa va convocar per a aquest dijous per rebutjar la sentència del procés. El govern municipal justifica la decisió arran dels aldarulls que hi ha hagut aquest dimarts a la nit al centre de la ciutat. “El context no és el millor per a un debat serè”, ha argumentat el regidor de Presidència, Jordi Martí, després d’una reunió de la Junta de Portaveus.

“No té sentit precipitar un ple si és per generar més soroll i picabaralles entre partits”, ha afirmat l’alcaldessa que, tot i això, s’ha mostrat oberta a fer un debat sobre la sentència “des de la serenor” perquè hi ha un regidor afectat, Joaquim Forn. La portaveu socialista, Laia Bonet, ha dit que respecta la decisió de Colau perquè “ara no és el millor moment per fer el debat”.

ERC i JxC lamenten la decisió de Colau

Els grups independentistes han criticat la suspensió del plenari. “L’Ajuntament de Barcelona no pot mirar cap a una altra banda per un criteri de prudència que no entenem”, ha valorat el portaveu d’ERC, Jordi Coronas, que ha afegit que “som perfectament responsables”. Des de Junts per Catalunya, Elsa Artadi ha dit que “no té sentit tenir por a un debat polític” i ha assegurat que s’ha perdut una oportunitat.

Els dos grups tenen prou regidors per forçar la convocatòria d’un plenari (se’n necessiten 11 i ERC i JxC en sumen 15), però tant Coronas com Artadi han explicat després de la Junta de Portaveus que el govern no acceptava la urgència de la proposta que van consensuar.

Cs, PP i Valls celebren la suspensió del ple

El portaveu de Cs, Paco Sierra, ha dit que Colau ha desconvocat el plenari “de forma unilateral” com assegura que també el va convocar. Per Sierra, el ple no tenia sentit perquè “qüestiona la divisió de poders i la justícia” i fins i tot ha dit que si s’hagués convocat no hi haurien anat.

Des del PP, Óscar Ramírez ha dit que aquest ple no era convenient perquè des de l’Ajuntament es qüestionava “una sentència judicial que mereix el màxim respecte i acatament”. La regidora de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, ha dit que la suspensió del ple és “una bona notícia” perquè estava destinat a “mantenir el conflicte viu”.