En un escrit penjat en castellà i anglès a les xarxes socials, l’alcaldessa demana a qui “vulguin saber què passa” que intenti analitzar el conflicte sense prejudicis, “que us atreviu a qüestionar el que ens estan dient els portaveus del Govern. El que estan negant i, el que és pitjor, justificant”. Per Colau, seria “realment trist” que es trenquessin “els llaços de fraternitat i estimació que ens uneixen per sota  a les persones”.  L’alcaldessa avisa també que “avui és Catalunya, demà pot ser a qualsevol altre lloc, si ho normalitzem i queda impune. Si ho justifiquem, estem perduts. Perdem tots. Perd la democràcia”.

Colau lamenta que “fa molt de temps que la dreta espanyola ha creat una imatge falsa i distorsionada del que passa a Catalunya”. Alerta que “es comença deshumanitzant l’altre a través de les paraules i s’acaba ordenant cops de porra contra àvies a la porta de les escoles” i critica que d’això en diguin “professionalitat, proporcionalitat i defensa de la democràcia”. L’alcaldessa recorda que ella no és independentista i que és “molt crítica amb el govern de Puigdemont”, però considera que “per damunt del que opinem uns i altres, l’ús de la violència d’Estat contra la població pacífica és inadmissible”.

A l’escrit, l’alcaldessa també crítica les paraules del portaveu parlamentari dels populars, Rafael Hernando, que va qualificar de nazis als catalans que es van manifestar contra les càrregues de la policia espanyola. Segons Colau, “utilitzar la paraula ‘nazi’ amb aquesta frivolitat és un insult a les víctimes del nazisme i hauria de fer-li vergonya”.