L’alcaldessa, Ada Colau, ha lamentat les “aglomeracions” del primer dia de platges obertes a Barcelona i ha fet una crida a la ciutadania per evitar repetir aquestes imatges. “Volem obrir les platges, però hem d’evitar aglomeracions”, ha dit l’alcaldessa, que entén les “ganes de sortir al carrer” dels barcelonins però demana “prudència i responsabilitat” per no fer passes enrere en la desescalada. “No es poden permetre aquestes imatges”, ha sentenciat.

Tot i que les platges estan obertes al públic des d’aquest dimecres per passejar o fer esport, alguns usuaris van utilitzar-les per prendre el sol o banyar-se, fet que va obligar la Guàrdia Urbana a actuar-hi. Colau assegura que la mesura ha generat “molta expectativa” entre la ciutadania i que això ha provocat que s’hagin vist aquestes escenes, però confia que es vagin corregint durant els pròxims dies.

L’alcaldessa ha recordat que “les aglomeracions són perilloses” pel contagi del coronavirus i ha apel·lat al respecte a la normativa per evitar “instruccions autoritàries”. Després de les imatges vistes en el primer dia de la reobertura de platges, el govern municipal no descarta fer marxa enrere i tornar-les a tancar.