(ACN/Redacció) L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat que el projecte d’ampliació de l’aeroport “es descarti definitivament” perquè és “un despropòsit” en un moment d’emergència climàtica.

Després que la ministra de Transports, Raquel Sánchez, hagi dit que encara queden 20 dies per intentar reprendre l’acord d’inversió de 1.700 milions d’euros per ampliar la infraestructura, Colau ha afirmat que els comuns sempre han estat en contra del projecte, que suposa “negacionisme climàtic” i anar “en la direcció contrària” d’una economia verda i sostenible.

L’alcaldessa ha criticat les “baralles” entre els governs català i espanyol perquè “el projecte d’Aena i el que es va acordar amb la Generalitat sempre ha previst malmetre la Ricarda”. “Per això nosaltres sempre hi hem estat en contra, i demanem que es descarti definitivament”, ha dit Colau, que dijous va visitar el paratge natural amb la vicepresidenta espanyola, Yolanda Díaz, i l’alcalde del Prat.

Collboni: “Aragonès no ha estat a l’altura de les circumstàncies”

Altres personalitats municipals també s’hi han pronunciat. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, del PSC, ha carregat contra el president Pere Aragonès qui, considera, “no ha estat a l’altura de les circumstàncies”. En aquest sentit, ha insistit que “fer que el seu vicepresident arribés a un acord que no estava consensuat i assumit dins el govern de Catalunya, ha fet descarrilar el projecte en aquest moment”.

D’altra banda, la presidenta del Grup Municipal Junts, Elsa Artadi, ha recriminat que s’ha culpabilitzat el govern de la Generalitat quan, considera, les contradiccions estan en el govern de Madrid.