La candidata de Barcelona en Comú a les eleccions municipals 2023 i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat aquest dissabte les superilles no només com una mesura per lluitar contra el canvi climàtic i la contaminació, sinó també per fer “una ciutat més feminista“. L’endemà que es fes públic que un jutjat ha admès a tràmit una querella contra Colau i la seva tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, per un delicte urbanístic i de malversació per les superilles o eixos verds de l’Eixample, l’alcaldessa ha refermat l’aposta per aquest model. “Des de l’urbanisme i el model de ciutat podem oferir espais comunitaris que siguin contrahegemònics, perquè ara mateix l’hegemònic és molt violent”, ha dit Colau.

En l’acte dels comuns “Feminismes compartits”, l’alcaldable ha dit que l’aposta per reduir cotxes de la ciutat de Barcelona vol “crear més espai pacificat” per tenir “més vida al carrer”. “Aquesta mirada feminista de l’urbanisme pot contribuir a crear espais on els veïns puguin fer diverses coses com ara conèixer-se, jugar, plantejar-se preguntes…”, ha reflexionat.

Segons Colau, amb el model tradicional d’urbanisme els infants reben “inputs” violents “tot el dia” i no és “sorprenent” que proliferi el bullying i altres tipus assetjament. “Cal crear espais saludables en tots els sentits, també els físics, i en els sentits de les dinàmiques de relacions que creen”, ha dit.