L’alcaldessa, Ada Colau, destaca que l’anunci que Barcelona serà la seu de la Copa Amèrica de Vela 2024 és “una altra gran bona notícia”. En un missatge de vídeo a Instagram recorda que és una de les competicions esportives internacionals més antigues del món i una de les més importants, “amb un gran impacte econòmic i mediàtic”. “Som una ciutat nàutica i tenim una experiència acreditada per atreure esdeveniments esportius i en generar sinergies per fer-los créixer”, assegura l’alcaldessa.

Colau destaca que, més enllà dels dies que se celebrarà l’esdeveniment esportiu, els equips participants “fan grans inversions en innovació”. De fet, l’alcaldessa recorda que la Copa Amèrica de Vela tindrà un “impacte econòmic sostingut” per Barcelona també durant els dos anys previs a la regata.

La transformació del port, la clau de la candidatura

Colau considera que la transformació que s’està fent al port “ha estat un dels factors decisius perquè Barcelona sigui la ciutat escollida”. L’alcaldessa destaca que “cada cop hi ha més esdeveniments de referència que es consoliden a la ciutat”, i posa d’exemple la darrera edició del Mobile, que Barcelona sigui la Capital Mundial de l’Arquitectura el 2024 o la fira de l’audiovisual ISE, que se celebrarà al maig.