L’alcaldessa, Ada Colau, ha convidat el líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, a tenir “un paper protagonista” en el pressupost de l’Ajuntament per al 2022. Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio l’endemà que Maragall anunciés que ERC facilitarà l’aprovació definitiva dels comptes de Barcelona pel suport dels comuns als de la Generalitat, però que no negociarà res.

Colau, que aquest dilluns va negar cap intercanvi entre pressupostos, ha admès a l’entrevista que els comuns van demanar a ERC “un exercici de responsabilitat” a Barcelona. “Una cosa va lligada amb l’altra”, ha dit l’alcaldessa, que ha afegit, però, que cada pressupost es discutirà en el seu àmbit i que, en el cas de Barcelona, s’haurà de definir “partida a partida”.

ERC va voler parlar amb els comuns i li vam dir que volíem ser rellevants i un exercici de responsabilitat a tot arreu; una cosa va lligada amb l’altra
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Negociar la reforma de la Rambla

Si ERC ho vol, pot seguir millorant el pressupost”, ha afegit l’alcaldessa, que s’ha mostrat disposada a negociar amb els republicans la reforma de la Rambla, que segueix sense calendari definit. Colau ha agraït a Maragall el canvi de vot en el pressupost i ha dit que en la votació del primer tràmit, en què ERC va dir “no”, “es va precipitar en clau electoralista”. Per l’alcaldessa, després de negociar amb Esquerra dos pressupostos i altres temes de ciutat, “era anòmal” que Maragall no hi estigués d’acord en res.

Perplexa pel discurs d’Artadi

A l’entrevista, l’alcaldessa ha carregat contra la líder municipal de Junts, Elsa Artadi, a qui ha recriminat que s’enfadi perquè el govern de la Generalitat (del qual Junts forma part) pugui aprovar el pressupost del 2022, així com l’Ajuntament de la seva ciutat. “No ho entenc”, ha dit Colau, que ha acusat Junts d’estar “instal·lats en el bloqueig”.