ada colau al ple municipal abril 2021 ajuntament

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat l’homicidi d’un menor de dos anys en un hotel del Poble-sec la nit d’aquest dimarts. Amb un comunicat fet públic a través de Telegram, Colau ha condemnat rotundament els fets i tots els actes de violència masclista, que, diu, “no tenen cabuda a la ciutat”.

L’alcaldessa ha anunciat que l’Ajuntament ha posat els serveis de suport psicosocial a disposició de la família i l’entorn proper de l’infant. També ha detallat que els cossos policials treballen “amb intensitat” per trobar i detenir el pare del nen, pressumpte assassí.

No hi ha paraules per expressar el dolor i la ràbia davant l’homicidi d’un nen petit
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

A la tarda, Colau ha participat en el minut de silenci convocat per l’Ajuntament de Barcelona, que s’ha fet a les 19 h a la plaça de Sant Jaume. Després de l’acte, l’alcaldessa ha manifestat “tot el suport i l’afecte” cap a la família del nen i ha rebutjat “un crim masclista que ens deixa sense paraules”. “És un crim i el culpable ha de pagar“, ha afegit Colau, que ha afirmat que “hi ha informacions suficients per afirmar que ha estat un crim masclista i que ha estat fet per provocar dolor a la mare”.

Colau també ha cridat la ciutadania a respectar la “privacitat de la família” i a col·laborar amb els Mossos d’Esquadra, que han demanat ajuda per trobar el pare del nen, a qui es relaciona amb els fets.