Ada Colau al ple

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha condemnat “rotundament” l’agressió homòfoba al districte de Gràcia durant la nit de la revetlla de Sant Joan. En un comunicat difós a Telegram, Colau ha assegurat que “cap delicte d’odi no té cabuda” a la ciutat i deixa clar que tothom “ha de poder passejar en llibertat, vestir com vulgui i estimar qui vulgui“.

Davant de l’atac, l’alcaldessa ha explicat que l’Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició de les víctimes el suport de l’Oficina per a la No Discriminació. Malgrat aquest incident greu, Colau ha volgut agrair els ciutadans que han fet de la nit de Joan del 2021 “una nit festiva i més tranquil·la” en comparació amb altres anys.

Després de les queixes de veïns de barris com la Barceloneta, Ada Colau ha recordat que el descans veïnal i mantenir la ciutat neta i segura és “la prioritat” del govern municipal durant tot l’any.

Elena: “No podem parlar de normalitat”

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha condemnat l’atac homòfob i, també, l’agressió sexual d’Esplugues de Llobregat. “Mentre això passi, no podem parlar de normalitat”, ha dit el titular del departament, que s’ha compromès a “perseguir l’odi i la discriminació amb tota l’energia”.