L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha compromès públicament a buscar i trobar una ubicació per traslladar-hi el CAP Gòtic, després de l’acord perquè l’antic edifici de Correus passi a ser un centre d’innovació digital per a empreses tecnològiques. “Hi ha un compromís ferm perquè el CAP Gòtic tingui l’espai necessari”, ha dit l’alcaldessa.

Les esperances dels professionals del CAP Gòtic de traslladar-se a l’edifici annex de Correus han acabat de truncar-se aquest dimecres. Durant la presentació del nou centre tecnològic, Colau ha assegurat que el trasllat del centre d’atenció primària del barri “no és incompatible” amb projectes de nova economia del sector tecnològic, els quals són “imprescindibles” per a Ciutat Vella i per al conjunt de la ciutat. “Ho necessitem tot i el nostre compromís és impulsar-ho tot”, ha afirmat.

Després d’anys esperant i reivindicant un canvi d’ubicació, l’Ajuntament assegura que està treballant amb el Departament de Salut en diverses alternatives per ubicar-hi el centre d’atenció primària i que hi ha diferents espais viables al barri que estan en estudi.

Protesta de veïns a les portes de Correus

De fet, durant l’acte de signatura del protocol, un grup de veïns s’han manifestat a les portes de l’edifici de Correus. L’alcaldessa s’hi ha apropat per parlar-hi. També ho ha fet el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni.

D’altra banda, durant l’acte també han protestat alguns treballadors de Correus amb crits de “Serrano, dimissió, Correus no es ven”. De fet, els sindicats CCOO i UGT han denunciat “falta de transparència” en la cessió de l’edifici.