Quan el major esdeveniment climàtic del món, la COP26, està encara ultimant negociacions en temps de descompte, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que la cimera “no està anant bé“. Ho ha dit aquest dissabte al matí en un acte polític a València. Tot plegat una setmana després de la seva visita a Glasgow, en què va demanar més competències perquè les ciutats puguin combatre el canvi climàtic.

Tenim la responsabilitat de salvar el futur dels nostres fills. Qui no estigui a l’altura de respondre aquest repte, que marxi
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Colau s’ha mostrat preocupada pels problemes per arribar a acords que estan havent-hi a la cimera i ha etzibat: “Qui no estigui a l’altura de respondre a aquest repte, que marxi.” L’alcaldessa de Barcelona, que va assumir la vicepresidència del grup de ciutats europees a Glasgow, ha explicat que el canvi climàtic és real i que ara ja no hi ha discussió sobre els efectes i “tothom ja sap què toca fer”. En aquest sentit, ha afegit que “som la generació que té la responsabilitat de frenar els efectes més devastadors per salvar el futur dels nostres fills”.