desnonament

L’alcaldessa, Ada Colau, ha demanat al president espanyol, Pedro Sánchez, que prohibeixi “ja” els desnonaments de famílies vulnerables. Ho ha fet en una carta en què afirma que “ens trobem en una situació d’emergència habitacional que no pot esperar“, segons ha explicat a Twitter. Colau considera que la moratòria vigent fins al gener del 2021 és “clarament insuficient”.

Colau qualifica de “barbaritat” el nombre de desnonaments de persones vulnerables que arriben a la Unitat Antidesnonaments de l’Ajuntament: 232 entre el 5 i el 23 d’octubre, segons concreta a la carta. Això, diu, tot i que el consistori s’ofereix “a mitjançar i buscar solucions alternatives”. “La situació sobrepassa el que podem fer els ajuntaments amb els nostres propis recursos i competències i, per això, és imprescindible un canvi normatiu, pensant en el context actual i l’arribada del fred”, conclou.

Per l’alcaldessa, “en un moment de crisi com l’actual, el dret a l’habitatge ha de prioritzar-se al dret d’especular per part de grans propietaris com bancs o fons voltor”. A la carta, a més, Colau també felicita el president espanyol per l’acord per a la regulació dels lloguers, que considera que serà “sens dubte un gran canvi estructural per lluitar contra les pujades abusives dels lloguers, l’especulació i a favor del dret a l’habitatge”.