Ada Colau
Foto: ACN

L’alcaldessa, Ada Colau, ha qualificat d’insòlit que s’hagi hagut de retirar el Pla d’usos de l’Eixample de l’ordre del dia del plenari de gener i ha mostrat “perplexitat” pel vot en contra dels socis de govern del PSC. En declaracions fora del ple, Colau ha recriminat que la mateixa setmana que el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, anuncia que deixa el govern i l’Ajuntament, el PSC voti en contra d’un pla “consensuat amb veïns i comerciants de les zones afectades”.

“Em sembla un mal precedent”, ha sentenciat l’alcaldessa, que ha afegit que “les responsabilitats de govern no es poden abandonar d’un dia per l’altre”. Colau ha dit que entén els nervis perquè s’apropen les eleccions municipals 2023 i “els partits volen marcar perfil”, però ha demanat “un exercici de responsabilitat i reflexió” al PSC, a qui ha advertit que “quan s’està al govern s’ha de treballar al servei dels veïns abans dels interessos electorals”.

Em sembla insòlit que la mateixa setmana que el líder del PSC abandona el govern es voti en contra d’un pla consensuat amb veïns i comerciants”
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

“No deixarem caure l’Eixample”

Tot i la retirada del punt, Ada Colau ha dit que la setmana vinent convocarà un ple extraordinari per poder aprovar definitivament el Pla d’usos de l’Eixample per “protegir el comerç i el descans veïnal”. “No deixarem caure l’Eixample, defensarem el comerç i la convivència i impedirem el descontrol”, ha defensat l’alcaldessa, que espera que “el sentit comú es plasmi” en la propera sessió.