L’alcaldessa, Ada Colau, ja ha tingut les primeres paraules dirigides a l’ex-primer ministre francès Manuel Valls després que hagi presentat la seva candidatura per a les eleccions municipals de maig del 2019. Colau ha dit aquest dimecres que s’ha enfrontat a les elits econòmiques de la ciutat i que ja sabia que estaven buscant un líder afí als seus interessos. “Sabíem que no es quedarien amb els braços plegats i que estaven buscant un candidat”. Ha assegurat que aquests poders han “trobat una aliança amb Ciutadans i un candidat a França”.

L’alcaldessa ha assegurat que estarà encantada de “confrontar el model de ciutat amb el de Valls” i debatre també sobre les polítiques que han de governar Barcelona.

“Votaria a favor del 30 % destinat a l’habitatge públic?”

Sobre la futura normativa que obliga les constructores a reservar un 30 % d’habitatge públic en les noves promocions, Colau ha interpel·lat Valls: “Aprovarà o no aquest 30 %, que és necessari per avançar en la garantia del dret a l’habitatge de la ciutat?”. També li ha demanat que es pronunciï sobre altres mesures socials. “Perseguirà el frau fiscal de les grans corporacions? Multarà les grans elèctriques i financeres que no compleixen amb les obligacions?”.

Els grups municipals valoren la candidatura de Valls

Els grups municipals també han valorat l’aterratge del polític francès per la cursa per Barcelona. Per PDeCAT, Esquerra, PSC i la CUP és una operació de màrqueting, un projecte personal per al seu rellançament polític.

Aquest mateix dimecres Manuel Valls ha donat més detalls de la candidatura. Ha anunciat que la plataforma es dirà Barcelona, Capital Europea.