L’endemà de l’anunci dels comuns que demanaran al ple d’aquest divendres una auditoria externa de la Copa Amèrica per esclarir si hi ha hagut frau, l’exalcaldessa i encara líder del partit a Barcelona, Ada Colau, ha entonat el mea culpa i ha admès per escrit que creu “que és millor reconèixer l’error”. En una publicació a Instagram, ha afirmat que “el temps ha demostrat que ens vam equivocar” en donar suport a l’esdeveniment. Colau també afirma que ha tingut un impacte negatiu en la ciutat i es mostra partidària de descartar tornar a acollir-ne la següent edició.

“L’impacte positiu no es veu per enlloc”

No és la primera vegada que l’exalcaldessa es mostra crítica amb l’organització de la competició de vela i amb el consistori actual. Fa un parell de setmanes va afirmar que el seu govern va donar suport a l’esdeveniment amb un acord, que considera que no s’ha respectat.

Colau també reitera que les condicions del seu govern eren que l’esdeveniment tingués un retorn social, fos obert a la ciutadania i que l’aportació de l’Ajuntament no superés els cinc milions d’euros anuals. “Els límits no s’han respectat i l’impacte positiu no es veu per enlloc”, afirma en l’escrit. També lamenta que el que es veu és “apatia i molèsties als veïns, elitització de la ciutat, despeses disparades i, fins i tot, sospites de frau“.

Hauríem d’haver investigat més sobre els precedents, verificar els informes de suposat retorn positiu per a la ciutat o especificar més les clàusules de l’acord”
Ada Colau, líder dels comuns a Barcleona

Colau també reconeix que haurien d’haver investigat més, verificat els informes i especificar més el pacte “perquè es complissin les condicions i ara no fos possible la mala gestió que està fent en el govern actual“.

Partidària que Barcelona no torni a acollir l’esdeveniment

Per tot plegat, defensa que la qüestió s’abordi al plenari d’aquest divendres per fer-ne “un debat transparent i honest” i exigir-ne una auditoria independent. Per últim, afirma que proposaran al govern de Jaume Collboni i al de Salvador d’Illa que descartin que Barcelona pugui tornar a acollir una altra edició de la Copa Amèrica.