JORDI SÀNCHEZ, president de l'ANC "Sabem que hi ha interès en dir que Barcelona s'ha descavalcat en el procés. Creiem que no és cert. D'entrada a BCN, els regidors explícitament que anaven en candidatures obertament independentistes que havien signat el compromís han crescut. Suposar que BComú no està al costat del procés sobiranista crec que és suposar molt i d'entrada ofendre fins i tot a regidors i regidores". MURIEL CASALS, presidenta d'Òmnium Cultural "Perquè un municipi s'incorpori a l'Associació de Municipis per la Independència és una decisió del ple municipal i cal la majoria. La nostra esperança, la nostra il·lusió, el nostre optimisme és que ara hi és aquesta majoria. Per tant, probablement hi seran"

Sànchez creu que considerar que Barcelona en Comú no està al costat del procés sobiranista “és ofendre alguns regidors que formen part d’aquesta coalició”, que ja s’han manifestat a favor del procés. El líder de l’ANC també ha recordat que Colau va votar el 9-N amb un doble “sí” i ha valorat que “si això no és ser sobiranista és no ajustar-se a la realitat”.

Pel que fa a la nova composició de l’Ajuntament, Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, ha confiat que hi hagi majoria perquè Barcelona ratifiqui l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència.