(ACN) L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha donat el tret de sortida a la III Assemblea de Catalunya en Comú i ha assegurat que la suma de forces escenificada al País Valencià és imparable. Colau, que es presenta a la reelecció de la coordinació de Catalunya en Comú, ha defensat la feina de les confluències per imposar polítiques socials a l’Estat i a Catalunya, on ja veu “la llum” per obrir una nova etapa. Ha fet una crida a no perdre aquesta oportunitat i ha dit que “no hi sobra ningú”. Ha afirmat també que Catalunya “mereix un altre govern” i ha defensat que tot allò que els deien que era impossible s’està imposant, com els indults, la lluita contra el canvi climàtic i les polítiques socials. D’altra banda, s’ha mostrat convençuda que amb el lideratge de Yolanda Díaz es derogarà la reforma laboral del PP. Colau ha assegurat que estan “més fortes, més cohesionades, més determinades i més il·lusionades” malgrat la pandèmia. Ha assegurat que el cicle electoral que s’obre és una oportunitat “per no desaprofitar”.

En clau més personal, ha destacat la feina feta al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona, on ha destacat que, “contra tot pronòstic”, els comuns fa sis anys que governen. Colau ha defensat polítiques no només de més inversió social sinó també d’innovació social, com el dentista municipal, l’aposta per l’habitatge social i la transformació urbana.

Sumar esforços

Colau ha fet una crida a sumar tots els esforços per aconseguir els canvis de polítiques. L’alcaldessa de Barcelona ha dit que els comuns venen d’una “llarga trajectòria” i de la suma de l’experiència de molta gent.

En aquest sentit, ha expressat l'”enorme orgull” d’haver participat la setmana passada en l’acte amb Yolanda Díaz i Mònica Oltra al País Valencià i veure que el que sempre han defensat els comuns es materialitzava en un projecte a l’Estat. Ha afegit que en aquest projecte hi ha molta feina a fer i “on ningú no hi sobra”i ha fet una crida a la unitat.

Colau ha tancat la seva intervenció inicial assegurant que és moment de “consolidar, perseverar, arrelar, cohesionar i guanyar per transformar i demostrar que sí que es pot”.

Quatre dirigents dimiteixen amb crítiques a Colau

Coincidint amb la III Assemblea de Catalunya en Comú, quatre membres del Consell Nacional de la formació han dimitit amb crítiques cap a l’organització i cap a Colau, segons ha informat ‘The Objective’, tot i que fonts de Catalunya en Comú ni ho confirmen ni ho desmenteixen.

Segons ‘The Objective’, es tracta de Rosa Cañadell, Toni Babarà, Diosdado Toledano i Ramon Franquesa, que han enviat una carta en què denuncien “manca de canals de participació” i lamenten la “prepotència” de Colau i dirigents pròxims a ella en la gestió de la confluència amb Podem Catalunya. En la missiva, els dimissionaris critiquen “l’evolució política oportunista” de Colau per haver demanat integrar-se al Partit Verd Europeu “sense un debat entre les bases”.

Els quatre dirigents critiquen que l’eix del municipalisme ha acabat anul·lant altres elements de les polítiques d’esquerres, com “la lluita por la igualtat, les pensions dignes, les prestacions socials”, o els sistemes públics de salut i educació. A més, denuncien que la formació està derivant cap a “velles pràctiques de la política”.