ada colau ple abril 2022

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat la rebaixa del transport públic anunciada pel Govern espanyol després del Consell de Ministres extraordinari d’aquest dissabte.

En un comunicat a Telegram, Colau ha recordat que al mes de març ja va proposar a l’Estat i la Generalitat la rebaixa del transport públic “per ajudar la gent treballadora que està patint la inflació”. En aquell moment, però, totes dues administracions van rebutjar-ho i per això, diu l’alcaldessa, celebra que el Govern espanyol hagi rectificat. Colau afegeix que “seria una incoherència subvencionar la gasolina del vehicle privat i no ajudar a qui fa ús del transport més sostenible”.

Colau insta la Generalitat a complementar la rebaixa

En la seva compareixença, Pedro Sánchez ha anunciat que l’Estat rebaixarà un 50 % el preu dels abonaments de transport estatal i un 30 % els autonòmics i locals. Un percentatge que, segons ha declarat, les administracions podran complementar fins al 50 %.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha aprofitat aquest mateix comunicat per demanar a la Generalitat que, a partir de l’1 de setembre, assumeixi el 20 % del cost dels bitllets de metro, bus i rodalies per poder garantir el descompte del 50 %. “Aquesta és la manera d’aconseguir que la lluita contra el canvi climàtic vagi de la mà de la justícia social, per ajudar els que més ho necessiten. Aquest és el camí a seguir”, ha afegit.

També des del consistori, el primer tinent d’alcalde Jaume Collboni ha declarat que aquest ajut és “una magnífica notícia per a les famílies treballadores de Barcelona, per tal de fer front a la pujada dels preus a conseqüència de la inflació i també de la guerra d’Ucraïna”. Collboni considera que les administracions “han de fer un esforç” per ajudar les famílies a “arribar a final de mes” i que la pauta marcada pel Govern espanyol “va en la bona direcció”.

La Generalitat es compromet a complementar la rebaixa

Precisament, el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha declarat aquest dissabte, després que el Govern anunciés la rebaixa del 30 % del preu del transport públic, que complementarà el descompte per arribar a la reducció del 50 %.