(ACN) L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha matisat aquest dissabte les declaracions del líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, que inicialment s’havia mostrat favorable a una hipotètica aplicació del 155 a Catalunya en un govern en coalició amb el PSOE per desdir-se poc després. “Mai formarem part d’un 155. Al contrari, sempre treballarem perquè hi hagi diàleg”, ha volgut aclarir Colau al programa ‘El suplement’, de Catalunya Ràdio. “Ho va dir d’una manera que es podria prestar a l’ambivalència, és cert. Però és igual, nosaltres mai hem canviat la nostra postura i sempre hem dit el mateix”, ha valorat l’alcaldessa de Barcelona, que ha posat d’exemples “el rebuig a la unilateralitat a Catalunya i en contra de qualsevol actitud repressiva per part de l’Estat en forma de 155 o de càrregues l’1 d’octubre”. En paral·lel, Colau ha evitat opinar sobre l’aturada de país i ha apostat perquè la resposta a la sentència “estigui liderada per les entitats, al marge de les institucions”.

“No està a les nostres mans canviar la sentència, però sí que hem de fer el possible perquè surtin de la presó. Que hi hagi gent empresonada ens impedeix el debat polític”, ha continuat la líder de Barcelona en Comú, que ha tornat a parlar “d’indults i de reforma del Codi penal”. De les paraules de Pedro Sánchez sobre el seu “insomni” si governés amb Unides Podem, Colau s’ha mostrat molt crítica. “Crec que Sánchez es penedirà durant la campanya d’haver dit que no dormiria tranquil si governés amb Unides Podem. És irresponsable i decebedor”, ha disparat l’alcaldessa de Barcelona. “Jo, si tinc problemes per dormir, no és pel pacte amb el PSC, sinó per totes les coses que s’han de fer”, ha reblat. Per altra banda, Colau s’ha mostrat convençuda d’un acord que permetrà acordar tant els pressupostos de Barcelona com els de la Generalitat, però ha reiterat que els comuns no donaran un “xec en blanc” al Govern de Torra. “No hi haurà intercanvi de cromos”, ha puntualitzat la líder de Barcelona en Comú.

Finalment, i en clau municipal, Colau ha negat que Barcelona visqui una “crisi de seguretat”. “No hi ha aquesta crisi, ho diu el col·legi de criminòlegs i les estadístiques internacionals. Barcelona és una de les ciutats més segures del món”, ha afirmat l’alcaldessa.