Jordi Graupera, candidat de Barcelona És Capital a l’alcaldia, ha confirmat que l’exconsellera d’Ensenyament Clara Ponsatí tancarà la llista. En una entrevista al programa de betevé ‘El matí de Barcelona’, l’alcaldable ha assegurat que “és un honor” que formi part de la llista l’exconsellera que va fer possible que obrissin els col·legis electoral durant l’1 d’octubre “davant l’omissió de l’alcaldessa Colau”.

Graupera ha recordat que Ponsatí els ha ajudat durant tot el procés de primàries de l’independentisme i ha destacat que representa una manera “de fer política amb rigor i intel·ligència”, a l’hora que fa visible l’exili dels polítics catalans. A banda de tancar la llista de Graupera per a les eleccions municipals, l’exconsellera d’Ensenyament també és la número tres de la candidatura de Junts per Catalunya per a les europees que encapçala l’expresident Carles Puigdemont.

Ponsatí: “Cal donar suport a l’atreviment”

Clara Ponsatí ha explicat en un vídeo el perquè ha acceptat tancar la llista de Graupera. Tot i que l’exconsellera assegura que hi ha persones que estima i que respecta a les quatre candidatures independentistes que es presenten per Barcelona, considera que la que encapçala Jordi Graupera “és la proposta que realment pot renovar la política de Barcelona”. Per Ponsatí, Barcelona És Capital recull propostes treballades després d’escoltar “el batec de la ciutat” i de treballar “a peu de carrer”. A més, l’exconsellera considera que “s’ha de donar suport a l’atreviment” d’una candidatura feta a “contracorrent”, que s’ha volgut silenciar, i que “mereix fer-se un forat a la política catalana”. “Ningú no és perfecte”, conclou Ponsatí, i afegeix: “però crec que Barcelona i Catalunya hi guanyaran si Graupera és a l’Ajuntament”.


Aquest dimecres es publicaran al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) les llistes completes de les candidatures per a les eleccions municipals del 2019. La notícia que Ponsatí tancarà la candidatura de Barcelona És Capital arriba després que Graupera ja avancés fa uns dies els quatre noms forts que aniran a la segona, tercera, cinquena i setena posicions: són l’advocada Maria Vila, l’exmembre del Diplocat Diana Corominas, la doctora en física Violeta Gràcia i el jurista Guillem López, respectivament.