Clara Ponsatí

L’exconsellera d’Ensenyament Clara Ponsatí ha explicat a ‘El matí de Barcelona‘ que la decisió de tancar la llista que encapçala Jordi Graupera va ser difícil, però que va voler fer el pas per la voluntat de silenciar la candidatura de Barcelona És Capital, tant per part dels partits independentistes com dels mitjans de comunicació. Una situació que el mateix Graupera ja ha denunciat en altres ocasions. Ponsatí va donar suport des d’un inici a la idea d’una llista única de l’independentisme a través d’un procés de primàries, com defensa Graupera, però explica que no ha estat possible perquè “les organitzacions polítiques no s’hi van avenir” i “les persones individualment tampoc no s’hi van atrevir”. Per l’exconsellera, si això hagués passat l’independentisme guanyaria les eleccions a l’alcaldia de Barcelona.

“Reitero la lleialtat a Puigdemont”

Sobre la coincidència pel fet de tancar la llista de Graupera a les eleccions municipals de Barcelona i, al mateix temps, ser la número tres de la candidatura que encapçala l’expresident Carles Puigdemont per a les europees, Ponsatí creu que totes dues decisions són coherents. Assegura que no se sent incòmode amb aquesta duplicitat i recorda que és independent i que no pertany a cap partit polític. L’extitular d’Ensenyament ha explicat que reitera la seva lleialtat al president Puigdemont. Segons ha dit, l’expresident estava al corrent de la seva decisió i “va estar d’acord a no estar-hi d’acord”.

Ponsatí també ha dit que no ha parlat amb el candidat de Junts per Catalunya, Joaquim Forn, de la seva decisió, ni tampoc amb la número dos, Elsa Artadi, i ha recordat que no és membre del PDeCAT i que, per tant, no està obligada a fer-ho.