L’advocat de Ponsatí, Aamer Anwar, ha assegurat en una breu compareixença pública que la seva clienta rebutja els càrrecs pels quals està acusada, que són els de rebel·lió i malversació de fons per la celebració de l’1-O. En nom de Ponsatí, Anwar ha destacat que la població catalana “volia expressar el dret democràtic per decidir el seu destí” i que els “únics responsables de la violència brutal de l’1-O són els agents de la policia espanyola” i els 6.000 policies que van “atacar els catalans en nom del Govern espanyol”.

D’altra banda, Anwar ha traslladat que Ponsatí creu que Espanya “no garantirà un judici just perquè no hi ha independència judicial” i que “abusa dels drets humans de la població catalana”.

Ponsatí supera les 40.000 £  que demanava per pagar la seva defensa

Ponsatí afirma al web de la campanya de micromecenatge que resulta complicat calcular la despesa d’un cas d’extradició internacional complex i que “els costos d’enfrontar-se a l’Estat espanyol seran considerables durant diversos mesos”. També assegura que s’oposarà a l’extradició fermament i ha agraït el suport que li ha mostrat la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon.

L’exconsellera nega que hagi comès cap delicte i que només va promoure “una votació pacífica i democràtica”, i critica la impossibilitat de tenir garanties d’un judici just a Espanya.

La crida de Ponsatí l’ha fet ella mateixa aquest dimecres al matí a través de les xarxes. Un cop aconseguides les 40.000 £ (45.688 €) per als tràmits inicials, les aportacions poden continuar per poder pagar el cost total de la defensa.

Clara Ponsatí Crowdfounding