El govern municipal (BComú i PSC) i tots els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona s’han conjurat per reordenar les instal·lacions de cables de comunicacions en façanes d’edificis. La Comissió d’Urbanisme d’aquest mes de maig ha aprovat per unanimitat dues proposicions d’ERC i de Junts per retirar els cables en desús i demanar un canvi legislatiu en l’àmbit estatal perquè l’Ajuntament pugui decidir on es pot instal·lar el cablejat en un futur.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha fet seves les peticions i ha admès que en el cablejat de telecomunicacions “hi tenim un gran problema”, alhora que ha avisat que la llei espanyola actual suposa “un gran impediment” per poder reordenar el cablejat. En aquest sentit, s’ha compromès a endegar quatre vies per trobar-hi una solució.

Primer, establir un marc de diàleg amb les companyies de telecomunicacions; segon, fer una proposta a l’Estat (treballada amb l’oposició) per actualitzar el marc normatiu i donar més competències als municipis; tercer, adaptar les ordenances municipals i quart, fer una campanya d’inspecció per retirar el cablejat instal·lat en façanes catalogades.