El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona vol que la Guàrdia Urbana creï una unitat específica dedicada a la prevenció, control i seguiment de les ocupacions il·legals d’habitatges. Aquesta és una de les demandes que inclou el Pla municipal contra l’ocupació il·legal que la formació portarà a votació en el ple d’aquest dimecres.

“No podem deixar que Barcelona sigui un camp on poden acampar les màfies”, ha sentenciat la líder municipal de Cs, Luz Guilarte. La regidora ha acusat el govern municipal de comuns i PSC de “fomentar, impulsar i subvencionar aquest tipus d’acte delictiu”. Guilarte ha recordat que, en comissió, els dos socis de govern van votar en contra d’una proposta de Cs per declarar Barcelona “ciutat antiocupa”.

En aquest debat, l’executiu municipal que lidera Ada Colau ha demanat sempre diferenciar les ocupacions delictives de les que fan famílies vulnerables. Ciutadans, però, denuncia que les ocupacions van a l’alça a la ciutat i, per això, ha posat en marxa la campanya “BCN okupAda”. La formació demana un servei d’assessorament per als propietaris afectats per ocupacions il·legals i un reforç policial al carrer a les zones més afectades.