Nit agredolça a Ciutadans. La formació taronja ha viscut la nit de les eleccions generals sense la seva candidata, Inés Arrimadas, que s’havia desplaçat a Madrid després de votar per seguir els resultats al costat d’Albert Rivera. El seu número dos, Toni Roldán, sí que l’ha passat a la ciutat, acompanyat de la cúpula del partit a Catalunya, reunida a una suite de la planta 23 de l’hotel Meliá Sky. Entre d’altres, hi havia la la número cinc per Barcelona, Carina Mejías, i el portaveu del grup parlamentari, Carlos Carrizosa. Al menjador de l’edifici l’han viscut una vintena de militants, entre ells la regidora Marilén Barceló o el diputat Nacho Martín Blanco.

Roldán ha valorat els resultats de la formació taronja des de la terrassa de l’hotel envoltat d’una quinzena de membres del partit. S’ha mostrat satisfet amb les xifres obtingudes perquè, segons ha dit, demostren que Ciutadans guanya electes en cada contesa electoral. “Seguim creixent a Catalunya. És un resultat històric malgrat la polarització i les noves forces polítiques”, ha assegurat.

El candidat ha volgut remarcar els resultats obtinguts a escala estatal. “Hem quedat a 200.000 vots del PP, i en teníem quatre milions menys”, ha recordat. Roldán ha acabat la compareixença amb el lema de campanya: “Vamos Ciudadanos”.

Estabilitat a Catalunya i increment a Espanya

Ciutadans ha obtingut a Catalunya els mateixos escons que en les últims eleccions generals, celebrades el 2016: cinc diputats (quatre a Barcelona i un a Tarragona). La formació no ha aconseguit representació a la demarcació de Lleida i Girona. En àmbit estatal, la formació taronja ha millorat notablement els seus resultats: ha passat de 32 a 57 diputats.

Mejías no puja a l’escenari i Valls no apareix a l’hotel

Les absències també han estat notícia. La presidenta del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament i número cinc per Barcelona a les eleccions generals, Carina Mejías, era una de les persones que seguia els resultats des de la planta 23. Mejías, però, no ha aparegut ni a l’escenari ni a la terrassa durant la valoració dels resultats, els quals la deixaven fora del Congrés per falta d’un escó.

El candidat a les eleccions municipals, Manuel Valls, tampoc no ha seguit en cap moment els resultats amb els membres de Ciutadans.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions generals 28 d’abril” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]