El Grup Municipal de Ciutadans insisteix a reclamar el desallotjament de l’acampada a la plaça de la Universitat i vol un ple extraordinari a l’Ajuntament perquè tots els partits s’hi pronunciïn. La petició de la formació taronja té el suport del PP i de Barcelona pel Canvi, però els tres grups no arriben a les 11 signatures necessàries per reclamar la convocatòria d’un ple.

La demanda de Ciutadans arriba després que la Junta Electoral descartés desallotjar l’acampada arran d’una denúncia d’aquest partit que ho havia demanat. L’òrgan sí que va demanar que la protesta no entorpeixi les eleccions del 10 de novembre. Malgrat això, la líder municipal de Cs, Luz Guilarte, ha reclamat el suport del PSC per tenir les signatures necessàries i poder convocar el plenari.

“Colau no actua i té total permissivitat amb els que acampen, davant el silenci còmplice del PSC”, ha denunciat Guilarte. Per la dirigent de Ciutadans, “està servint de molt poc que el PSC estigui al govern municipal”, i ha demanat que reconsiderin la seva posició. La petició de Cs inclou també un pla d’ajuda al comerç de la zona afectada per l’acampada i els aldarulls postsentència.

Bou: “Aquests joves estudien o treballen?”

El líder municipal del PP, Josep Bou, ha donat suport a la petició de Ciutadans, però ha reclamat “fer els plens que creiem que arribaran a bon port”. Bou ha lamentat que “s’ha deixat podrir” l’acampada i creu que el primer dia s’hauria d’haver desallotjat. “Si estigués al govern ho hauria fet”, ha assegurat Bou, que s’ha preguntat sobre els acampats: “Estudien o treballen? Perquè si ni estudien ni treballen resulta que són uns mantinguts”.