(ACN/redacció) El candidat de Ciutadans a les properes eleccions catalanes, Carlos Carrizosa, ha demanat que els autònoms que no tenen cap ingrés no hagin de pagar la quota trimestral. “Zero ingressos, zero quotes”, ha dit.

“Menys indults per als presos que van fer un cop i més indults per als autònoms”, ha dit durant un acte sobre mesures econòmiques que ha celebrat aquest dimarts a la tarda al costat del vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado; la consellera d’Empresa de Múrcia, Ana Vidal, i la secretària general, Marina Bravo. Carrizosa és partidari d’importar a Catalunya mesures com la bonificació de les quotes d’autònoms que s’ha dut a terme a Madrid, on el govern regional hi ha destinat 70 milions d’euros.

Paquet d’ajudes als autònoms

Carrizosa ha anunciat algunes de les propostes taronges en matèria empresarial, especialment centrades a pal·liar els efectes de la pandèmia de covid-19 sobre l’economia. Entre aquestes mesures, hi ha 4.000 euros per pagar el lloguer i els subministraments de les empreses que han hagut de tancar per les restriccions, ajudes que cobreixin el 75 % de les pèrdues i la cobertura del 15 % dels ingressos de les petites i mitjanes empreses industrials.

L’aspirant a la Generalitat s’ha envoltat d’altres governants de Ciutadans per combatre el “fatalisme” i mostrar, ha dit , que “no és una maledicció bíblica que hi hagi un govern independentista i ineficaç”. “Hi ha altres formes de governar”, ha assegurat, però “és a les mans dels ciutadans que es mobilitzin” el 14 de febrer.