La líder de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, no es creu les dades sobre seguretat que l’alcaldessa, Ada Colau, va anunciar aquest dilluns en una entrevista a betevé. Colau va explicar que aquest juliol, els furts han caigut un 30 % respecte al 2019. Per Guilarte, però, l’alcaldessa “amaga que molta gent no posa denúncia” i ha insistit que “Barcelona té un problema alarmant de seguretat”.

Guilarte ho ha dit acompanyada de la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, en una visita a la plaça dels Àngels, on a finals d’agost hi va haver un apunyalament a la llum del dia. La líder municipal de Cs ha fet servir les dades del Ministeri de l’Interior que comparen els furts del primer semestre d’aquest any amb els del 2021 i hi detecten un augment. Colau va demanar no fer aquesta comparació perquè l’any passat encara hi havia restriccions per la pandèmia.

No me les crec ni jo ni ella [les dades]. Colau amaga que molta gent no posa denúncia. Menteix en tot”
Luz Guilarte, presidenta del Grup Municipal de Ciutadans

Guilarte ha anunciat que el seu grup portarà novament a votació aquest mes un pla de seguretat per Barcelona, després d’actualitzar el que van presentar el 2019, i ha reclamat al govern municipal “voluntat política” per aplicar-lo. En el debat sobre el pressupost del 2023, ha explicat que proposaran incrementar en 100 M € la partida per a seguretat ciutadana.

Arrimadas: “Colau és la musa de la delinqüència”

Per la seva banda, la líder de Ciutadans Inés Arrimadas ha acusat Colau de ser “la musa de la delinqüència i els ocupes” amb el PSC d’ajudant: “Han convertit Barcelona en una ciutat coneguda per la inseguretat”. També ha promès que els vots que rebi Cs serviran per “perseguir els delinqüents i tornar la tranquil·litat als veïns”. Tot i els mals resultats del partit en les últimes cites electorals, Arrimadas confia que Ciutadans “pot ser decisiu” a les eleccions municipals del 2023.