luz guilarte ciutadans

Ciutadans ha denunciat el govern municipal d’Ada Colau i Jaume Collboni davant del Tribunal de Comptes per “mala praxi” en l’adjudicació de contractes públics. En concret, es tracta de contractes menors (els que no requereixen un concurs públic, sinó que l’Ajuntament els pot adjudicar directament a l’empresa o entitat que consideri oportuna).

Segons ha explicat la presidenta del Grup Municipal de Cs, Luz Guilarte, la formació ha detectat “irregularitats o mala praxi” en contractes menors adjudicats per un valor total de 13 milions d’euros. “És un escàndol inadmissible”, ha reblat Guilarte, que ha constatat dues vies que suposadament usa el govern municipal per adjudicar “a dit” contractes menors.

Sospites que Colau afavoreix empreses afins

D’una banda, rebaixant entre un i tres cèntims el límit legal per fer contractes menors (18.000 € els de serveis i subministraments i 50.000 € els d’obres), fet que suposaria 6 M €; i de l’altra, fraccionant contractes per a una mateixa empresa i per a un mateix objecte, fet que suposaria 7 M € més. A partir d’ara serà el Tribunal de Comptes el que haurà d’investigar els fets i dir si realment el govern municipal ha incorregut en qualsevol irregularitat.

En paral·lel a la denúncia al Tribunal de Comptes, Guilarte també ha assegurat que “tenim sospites que Colau està usant l’Ajuntament [i els contractes menors] per afavorir empreses i persones afins al seu partit”.