La líder de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha denunciat que la ciutat és “la capital dels barracons” a les escoles i que els mòduls prefabricats s’han convertit en “un problema crònic”. Guilarte ha culpat de la situació la manca d’inversió de la Generalitat i “el desinterès” del govern municipal. Per això, ha afirmat que “no serveix de res pacificar entorns escolars” quan el problema necessari, diu, és erradicar els barracons.

No serveix de res que Colau es dediqui a pacificar entorns escolars quan el problema necessari per arreglar és que els nens no tornin a estudiar en barracons
Luz Guilarte, presidenta del Grup Municipal Cs

Guilarte ha fet aquestes declaracions davant de l’Escola Xirinacs, al recinte de l’antiga presó Model, que té un edifici amb mòduls prefabricats. La líder municipal de Ciutadans ha demanat “un entorn més digne” per als alumnes del centre i també ha criticat que l’Escola Entença —que té també barracons a la Model— no tingui una ubicació definitiva.

Així mateix, ha lamentat la falta de places públiques de formació professional (FP) a la ciutat, motiu pel qual Ciutadans presentarà una proposició en el pròxim ple de l’Ajuntament perquè el Consorci d’Educació de Barcelona faci “una aposta ferma per l’FP Dual” i n’ampliï les places.