El Grup Municipal de Ciutadans ha presentat una denúncia contra l’Ajuntament per la presència de la pancarta contra el rei Felip VI que es va desplegar aquest divendres en un balcó de la plaça de Catalunya, coincidint amb l’acte d’homenatge a les víctimes del 17-A que va comptar amb l’assistència del monarca. El regidor de Cs Koldo Blanco ha assegurat que l’alcaldessa Ada Colau “no fa complir les ordenances”.

Amb aquesta denúncia, la formació taronja exigia aquest divendres que es retirés la lona desplegada, però també que se sancioni els responsables que la van penjar. El regidor de Ciutadans assegura que “hi ha un greuge comparatiu” entre comerciants o restauradors i associacions independentistes. Afegeix que als comerços “s’apliquen les ordenances de forma desproporcionada i extremadament exigent” mentre, afegeix, el govern municipal “fa els ulls grossos a incompliments molt més greus com les pancartes que insulten al cap de l’estat i que suposen un risc per a la seguretat”.

Precisament, la delegació del Govern espanyol també ha posat en dubte la seguretat amb la presència de la pancarta i per això ha enviat una carta als Mossos d’Esquadra i a l’Ajuntament per demanar-los explicacions. Creuen que podria suposar un perill per la seguretat perquè la lona tapava diverses finestres de l’edifici i això impedia controlar-les durant l’acte amb la presència de diverses autoritats, entre elles el rei, el president del Govern espanyol, o la mateixa alcaldessa.