La líder de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, un missatge de “tolerància zero” contra l’ocupació de pisos i locals a la ciutat. Guilarte s’ha mostrat molt crítica amb el govern municipal, a qui acusa de “fomentar i subvencionar col·lectius que es dediquen a afavorir aquest tipus de delictes a la ciutat”.

Per això, ha reclamat un “pla antiocupació” per a Barcelona amb una unitat específica de la Guàrdia Urbana i que els Serveis Socials donin resposta a les famílies i als menors que viuen en situacions d’infrahabitatge. Segons Guilarte, “Barcelona és la ciutat d’Espanya amb més ocupacions”. La dirigent de la formació taronja ho ha dit davant d’un local ocupat a Sarrià – Sant Gervasi, des d’on ha denunciat la proliferació de màfies d’ocupació a la ciutat.

Pocs dies després de l’incendi d’un local ocupat a la plaça de Tetuan, en què van morir quatre persones d’una mateixa família, Luz Guilarte ha denunciat “el fracàs del govern d’Ada Colau” i ha reclamat que actuï per evitar tragèdies com aquesta. En aquest sentit, ha reiterat la petició perquè els tinents d’alcalde Laura Pérez i Albert Batlle compareguin per donar explicacions i ha dit que “haurien d’haver dimitit per deixadesa de funcions”.