La líder municipal de Ciutadans, Luz Guilarte, ha proposat que el sector del comerç i la restauració no pagui taxes ni impostos municipals el 2020 per la crisi del coronavirus. En una entrevista a betevé, Guilarte ha dit que les mesures econòmiques de l’Ajuntament de Barcelona no tenen impacte real i que calen “mesures més directes”. “La resposta de l’Ajuntament és insuficient”, ha afirmat.

Luz Guilarte ha afirmat que les moratòries que s’han acordat per al pagament de taxes i impostos no són eficaces. En el cas de la taxa de terrasses, el govern municipal va decidir ajornar el pagament a la tardor. “És absurd i impossible que els restauradors es recuperin després de mesos amb ingressos zero”, ha dit Guilarte. Per això, ha reclamat una reunió de Barcelona Activa per consensuar com reactivar l’economia.

Renunciar al tramvia o reformar la via Laietana

De cara al grup de treball amb l’oposició que l’alcaldessa ha anunciat per revisar el pressupost del 2020, la líder municipal de Cs ha proposat que es renunciï a inversions com la reforma de la via Laietana o la connexió del tramvia per compensar la caiguda d’ingressos pel coronavirus. “Aquestes inversions no responen a l’emergència social i econòmica”, ha dit.

En l’entrevista, Luz Guilarte ha demanat que l’Ajuntament exigeixi el deute de la Generalitat amb Barcelona i que el Govern espanyol faci inversions als municipis. La dirigent de Ciutadans comparteix amb Colau la demanda de flexibilitzar l’estabilitat pressupostària dels ajuntaments. Pel que fa a la gestió de les residències de gent gran, Guilarte ha dit que “ha fallat la coordinació entre administracions”.