El Grup Municipal de Ciutadans continua la croada contra els reductors de velocitat coneguts com a coixins berlinesos que s’han instal·lat en alguns carrers de Barcelona. Segons l’Ajuntament, l’any passat se’n van posar 557. La líder municipal de la formació taronja, Luz Guilarte, considera que són “una trampa mortal” per a motoristes i ha reclamat la substitució per altres elements que contribueixin a reduir la velocitat. També ha anunciat que presentaran una queixa formal al Síndic de Greuges de Barcelona per la “perillositat” d’aquests elements.

Guilarte ho ha denunciat a la confluència dels carrers de Beethoven amb Borí i Fontestà, a Sant Gervasi – Galvany, on hi ha coixins berlinesos i tanques de formigó New Jersei per la terrassa d’un bar. “El desurbanisme tàctic d’Ada Colau i els seus socis socialistes crea inseguretat vial”, ha denunciat Guilarte. En l’últim ple municipal, Ciutadans ja va demanar a l’alcaldessa retirar coixins berlinesos i posar altres elements per reduir la velocitat, però Colau va defensar els primers perquè va dir que si es va a 30 km/h “no són perillosos”.

Guilarte ha recordat que, al gener, la Comissió d’Urbanisme va aprovar una proposta de Ciutadans per retirar blocs de formigó de la calçada. La líder municipal ha criticat que malgrat aquell acord, les New Jersei continuen al carrer.