JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "La trajectòria d'aquest any fa evident la necessitat d'una persona que s'ocupi d'aquesta àrea i és veritat que fins avui amb el comissionat ha estat insuficient." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Ada Colau no reuneixi ni les condicions de dedicació ni de compromís per continuar detentant la regidoria de seguretat a l'hora que d'alcaldessa i per això promovem des del grup popular el seu autocese."

El portaveu de CiU, Joaquim Forn, creu que l’àrea de Seguretat a l’Ajuntament està plena de mancances, i per això sol·licita el nomenament d’un nou responsable que hi tingui dedicació plena. Assegura que “fins ara amb el comissionat ha estat insuficient” per donar resposta als problemes. Lamenta també que hi hagi un “trencament de les relacions” entre el govern i la Guàrdia Urbana, que assegura que es va evidenciar aquest dilluns en la presentació del Pla director de seguretat.

Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha demanat “l’autocese” de l’alcaldessa en Seguretat, i així ho proposarà al plenari d’aquest mes. A diferència de CiU, els populars sí que relacionen aquesta petició amb els aldarulls ocorreguts a Gràcia en les dues darreres nits. Fernández ha reblat que Colau “no reuneix la dedicació ni el compromís” per continuar al capdavant de la seguretat de la ciutat.