El portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, ha demanat al govern que anul·li l’audiència pública de pressupostos, prevista per a aquest dimecres al CCCB, perquè no s’ha convocat amb prou antelació. Segons Forn, la norma estableix que aquest mecanisme de participació s’ha de convocar amb 15 dies de marge, i que el govern l’ha convocat només set dies abans. Fonts municipals han descartat anul·lar l’audiència pública i asseguren que se n’ha fet difusió amb una antelació “adequada”.

Joaquim Forn creu que la convocatòria de l’audiència pública que ha fet el govern municipal “vulnera els drets de participació de la ciutadania”. El portaveu de CiU ha dit que l’executiu va publicar la convocatòria el 23 de novembre per celebrar l’audiència aquest dimecres, dia 30, i ha assegurat que les normes reguladores de participació ciutadana de l’Ajuntament estableixen que entre una cosa i l’altra no poden passar menys de 15 dies. Forn ha atribuït aquesta situació a “les presses del govern d’Ada Colau per aprovar el pressupost”.

Fonts municipals han explicat que feta la consulta a la Secretaria General, no s’ha apreciat cap fet que invalidi la convocatòria de l’audiència pública per a aquest dimecres, ja que no es tracta d’un òrgan col·legiat sinó d’una instància participativa. El consistori argumenta que l’audiència pública s’ha convocat amb “els elements de difusió, publicitat i antelació adequats”. L’audiència pública és un espai de participació obert a la ciutadania en què el govern municipal presenta el pressupost de 2017 i obre després un debat. Aquest és un tràmit més que han de passar els comptes abans d’arribar a la votació prevista per al ple del 23 de desembre.