SÒNIA RECASENS, regidora de CiU "Estudiarem molt acuradament aquest anunci de congelació fiscal, perquè no voldríem que no fos compensat amb una pujada de valors cadastrals, amb una pujada de l'IBI el 2017." CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de Ciutadans Intentar por todos los medios esta rebaja, sobre todo del IBI, que es una medida transversal que afecta por igual a todas las familias barcelonesas." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Si en parlem, les millorem i creiem que aquesta tributació realment es converteix en una tributació més justa, nosaltres no ens hi podrem oposar." MONTSERRAT BALLARÍN, regidora del PSC "Ens preocupa la part de les despeses, com es traduirà aquesta congelació dels ingressos en les despeses? I ens preocupa també el que passarà l'any 2017." XAVIER MULLERAS, regidor del PP "Barcelona ha perdut una oportunitat històrica, perquè una ciutat que té superàvit com aquesta podria tenir marge per abaixar impostos."

De Convergència i Unió, la regidora Sònia Recasens assegura que la proposta d’ordenances fiscals presentades pel govern municipal l’han decepcionat perquè “no hi ha cap novetat en matèria fiscal sobre la taula”. A més, Recasens ha advertit que vol “garanties per saber com es revisaran els valors cadastrals el 2017”, per tal que no s’acabi traduint en una pujada de l’impost de l’IBI més endavant.

El PSC assegura que vol tenir “la foto final de les ordenances fiscals per fer-ne una avaluació més detallada”, però alerta que la congelació dels ingressos pot suposar una congelació en la despesa social. La socialista Montserrat Ballarín, ha dit que volen “veure la lletra petita de tot plegat, perquè ens preocupa com es traduirà la congelació d’ingressos en les despeses“.

Des de Ciutadans, Carina Mejías, també s’ha mostrat preocupada per la pujada d’algunes taxes, com ara l’anul·lació de multes en zona blava, que s’incrementa un euro. “Creiem que s’ha de fer un esforç més gran per rebaixar la pressió fiscal als barcelonins”, ha afegit Mejías.

Els populars han lamentat que la ciutat hagi perdut una oportunitat històrica, i que Colau hagi consolidat Barcelona com una de les ciutats més cares d’Espanya. “Barcelona té prou capacitat econòmica per aplicar rebaixes fiscals, i esperem que Colau rectifiqui.”

Esquerra Republicana és el grup més obert a dialogar les ordenances fiscals amb el govern municipal. Alfred Bosch considera que “hi ha millores possibles a incloure a les ordenances i creiem que si van en la línia de progressivitat, que paguin els que més tenen, i que afavoreixin el mediambient, aniran en una bona línia.” Tot i així ha definit la proposta del govern de Colau com unes ordenances “continuïstes respecte les del mandat anterior”.