(ACN/redacció) La candidata del PDeCAT en les eleccions al Parlament de Catalunya, Àngels Chacón, ha alertat que la hipotètica coalició entre JxC, ERC i la CUP és una amenaça per a l’estabilitat i la prosperitat de Catalunya: “Un tripartit d’esquerres independentistes vol dir vetar empreses i minvar la col·laboració publicoprivada”, ha advertit la cap de llista de la formació en un acte de campanya a Girona.

Chacón ha assegurat que JxC és una “caixa de sorpreses” i, davant el “model confús, heterogeni i inconcret” del partit encapçalat per Laura Borràs, ha presentat el PDeCAT com una aposta pel “compromís, la responsabilitat i el rigor”. La candidata ha definit el partit demòcrata com la formació del “gen convergent”, però també del “gen resilient”.

Mas presenta el PDeCAT com “un dels més compromesos” amb la continuïtat del procés

En el mateix acte hi ha participat l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, que ha presentat el PDeCAT com un dels més compromesos amb l’inici, l’impuls i la continuïtat del procés: “Nosaltres podem dir que ens la vam jugar al 100 %, que hi vam ser, que no vam mirar a un altre costat, que vam encarar el problema de cara i vam fer avançar el país”, ha assegurat en un acte del partit demòcrata a Girona.

L’expresident ha dit que és “molt important” que totes les formacions amb alguna cosa “positiva” a aportar estiguin presents al Parlament i ha demanat “confiar” en els partits amb persones que “hagin demostrat” ser capaces de superar una crisi.