(ACN/redacció) Malgrat que el CEO dona els pitjors resultats al PDeCAT, i fins i tot el situa fora del Parlament, la candidata del partit, Àngels Chacón, assegura que seran “una força clau al govern”. Després de les eleccions del 14-F, Chacón té fe màxima en entrar dins de l’hemicicle: “Tindrem un grup parlamentari”, ha subratllat. A més, ha volgut deixar clar que darrere el seu missatge hi ha uns fonaments, ja que, tal com diu, el seu partit té les seves pròpies dades.

La candidata també ha volgut celebrar la sortida dels presos de la presó, això sí, ha remarcat que aquestes eleccions “no van de persones”, sinó “d’un independentisme realista”.

La capdaventera del partit assegura que la ciutadania “ja està cansada d’aquest govern”. Apunta, a més, que la manca de planificació i les discrepàncies entre socis de govern ha generat “frustració” als catalans. Per aquest motiu, a la candidata li costa d’entendre que aquest “cansament global” no es tradueixi a les urnes.

Nomenar Illa candidat, sospitós

Durant la seva compareixença, Chacón ha assenyalat Illa, a qui ha qualificat de “mena de delegat del Govern” a Catalunya. Diu que nombrar-lo candidat a Catalunya és només una estratègia socialista amb “tics d’intervenció”. És un primer pas, diu, per instaurar un “155 entre partits”.